Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΓΙΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Συνταγή ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΡΤΗ

Η σάλτσα για όλες τις φάσεις


ΥΛΙΚΑ

  • 2 μελιτζάνες
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πιπεριά
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 3 ντομάτες ώριμες
  • βασιλικό - δυόσμο - θυμάρι
  • αλάτι - πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.γλ πελτέ
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο

Βγάζουμε την φλούδα από τις μελιτζάνες και τις κόβουμε κυβάκια
κόβουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και την πιπεριά ( χοντροκομμένα ) και τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο
Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για αρκετή ώρα.
Λιώνουμε τις ντομάτες στο μούλτι και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
βάζουμε αλάτι - πιπέρι καγιέν ( για πιο καυτερό ) τον μαϊντανό ψιλοκομμένο λίγο βασιλικό - θυμάρι - δυόσμο και τελειώνουμε με τον πελτέ ανακατεμένο σε 1 μεγάλο ποτήρι νερό.
Αφήνουμε την σάλτσα μας να σιγοβράσει έως να φύγουν τα υγρά και να πήξει.

Μία υπέροχη σάλτσα που θα συνοδέψει τα ζυμαρικά ή το ρυζάκι μας...ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.