Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙΜΑΚΙ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ


ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙΜΑΚΙ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ

 Συνταγή Μαρία Κούρτη

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ 410γρ
  • 1 δόση "ζαχαρούχο" με στέβια ( 150 γρ σκόνη άπαχο γάλα+150 γρ νερό+2 κ.γλ. υγρή στέβια ( 90 σταγόνες) +1 κ.σ. υγρή βανίλια ή 1 βανίλια σε σκονη) 
  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος με 20% λιπαρά
  • 1,5 κ.σ σκόνη σαλέπι ( 15 γρ)
  • 1/2 κ.γλ. μικρά δάκρυα μαστίχας ή 3 μεγάλα δάκρυα
  • 1 κ.γλ. κρυσταλλική στέβια σε αναλογία 1:3
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 30 γρ σιρόπι αγαύης   ή   σφενδάμου   ή   μέλι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα θα φτιάξουμε το "ζαχαρούχο μας" βάζοντας σε ένα μπολ σκόνη γάλα, νερό, στέβια, βανίλια και το χτυπάμε πολύ καλά με το σύρμα

Βάζουμε σε κατσαρόλα το εβαπορέ μαζί με το σαλέπι και την μαστίχα αφού την χτυπήσουμε στο μούλτι ή σε γουδί μαζί με το 1 κουταλάκι κρυσταλλική στέβια

Ανακατεύουμε με σύρμα καλά και συνεχώς έως να βράσει και να πήξει.
Αποσύρουμε από την φωτιά και βάζουμε το ζαχαρούχο μας , αλάτι , αγαύη 

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά ανακατεύοντας τακτικά
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος για 2 λεπτά και ρίχνουμε το μείγμα απο την κατσαρόλα αφού έχει κρυώσει αρκετά

Συνεχίζουμε το χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα για ακόμα 3 με 5 λεπτά και μεταφέρουμε το παγωτό μας σε μπολ με καπάκι.

Το αφήνουμε για 2 ώρες στην κατάψυξη και μετά το ξαναχτυπάμε στο μίξερ για 3 λεπτά
Το αφήνουμε για τουλάχιστον 5 ώρες στην κατάψυξη και μετά απολαμβάνουμε το πιο ωραίο παγωτό καϊμάκι , κρεμώδες , λαστιχωτό   χωρίς ζάχαρη !!

Οπως όλα τα σπιτικά παγωτά πριν το σερβίρισμα αφήνουμε το μπολ εκτός κατάψυξης για 20 λεπτά τουλάχιστον

Ρίξτε από πάνω γλυκό κουταλιού βύσσινο με στέβια  ή  ελαφριά σως σοκολάτας 
( 1 κσ κακάο+1 κσ σκόνη γάλα+15 σταγόνες υγρή στέβια+2 κσ νερό) 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.