Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

ΠΑΡΦΕ ΒΑΝΙΛΙΑ - ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ



 Συνταγή Μαρία Κούρτη

ΠΑΡΦΕ ΒΑΝΙΛΙΑ - ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ

Για 2η φάση

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κουτιά γάλα εβαπορέ με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κουτί φυτική σαντιγι με χαμηλά λιπαρά ( στο σιδερένιο κουτί ) Παγωμένο
  • 140 γρ κρυσταλλική στεβια ή άχνη σε αναλογία 1:1 
  • 3 αυγά
  • 10 γρ κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. υγρή βανίλια ή 2 καψουλάκια βανίλιας
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 30 γρ σιρόπι αγαύης
  • 3 κ.σ. κακάο + 1 κ.σ. stevia επιπλέων  για το παρφέ σοκολάτας
  • Φιστίκια , αμύγδαλα , φουντούκια ωμά 1 φλ.τσ. και αποξηραμένα φρούτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Είναι πραγματικά το πιο εύκολο και πιο νόστιμο παρφέ παγωτό που έχω φάει !!
Πρώτα θα φτιάξουμε την κρέμα γιατί πρέπει να κρυώσει

Βάζουμε στην κατάψυξη το ένα κουτί εβαπορέ  μαζί με την morfat cream για 1 ώρα
Το άλλο κουτί εβαπορέ το αδειάζουμε σε κατσαρόλα ( αδιάλυτο ) και ρίχνουμε μέσα στέβια - κορν φλάουρ - αυγά - βανίλια

Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα και το βάζουμε στη φωτιά
Συνεχίζοντας το ανακάτεμα περιμένουμε να βράση και να δέση η κρέμα

Αποσύρουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε ανά διαστήματα έως να κρυώσει εντελώς

Βάζουμε την παγωμένη morfat στο κάδο του μίξερ και αρχίζουμε να χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για 2 λεπτά

Αρχίζουμε να ρίχνουμε το παγωμένο εβαπορέ ( αδιάλυτο ) σιγά - σιγά  συνεχίζοντας το χτύπημα και τέλος ρίχνουμε την κρέμα που ετοιμάσαμε πριν και έχει κρυώσει καθώς και αλάτι , σιρόπι αγαύης ( αυτά τα 2 υλικά βοηθούν το παγωτό μας να μη κρυσταλλώσει )

Χωρίζουμε το μείγμα στα 2 βάζοντας σε πλαστικό μπολ το παρφέ βανίλια και ρίχνουμε μέσα το μισό φλ. ξηρούς καρπούς.

Καλύπτουμε με μεμβράνη το μπολ και από πάνω το καπάκι ( προτιμάται πλαστικό μπολ για το σπιτικό παγωτό και όχι σιδερένιο , πάντα δε να σκεπάζεται με μεμβράνη πρώτα και μετά με το καπάκι   

Στο άλλο μισό μείγμα προσθέτουμε το κακάο και ακόμα 1 κ.σ. στέβια ( ή 10 σταγόνες υγρή )
χτυπάμε για λίγο να ενωθούν καλά και μεταφέρουμε σε άλλο μπολ βάζοντας τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία ( μεμβράνη - καπάκι) 

Αυτό ήταν !!!!!!!!!! Το παγωτό μας δεν χρειάζεται ξανά άλλο χτύπημα αρκεί να παγώσει για 6 ώρες τουλάχιστον μέχρι να το απολαύσουμε!!

Την επόμενη μέρα όπως όλα τα σπιτικά παγωτά πριν σερβίρουμε αφήνουμε το μπολ εκτος ψυγείου για 20 λεπτά






ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ !!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.