Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ




Mix de fibres ή αλλιώς Μix 1

Αλεύρι φυτικών ινών χωρίς υδατάνθρακες το όποιο βοηθά τις ζύμες μας να γίνουν ψωμώνεις. Χρησιμοποιείτε στην ουσία σαν αλεύρι σίτου αλλά σε ελάχιστη ποσότητα. Συστατικά: κυτταρίνη, νιφάδες ψύλλιου, αλεύρι κοντζακ, αγαρ- αγαρ, πηκτίνη, κόμμι χαρουπιών. Για όλες τις φάσεις!







Mix 2

Μείγμα φυτικών ινών για υγρά μείγματα . Το χρησιμοποιούμε κατά κύριο λόγο για να δέσουμε σάλτσες , κρέμες κλπ και έχει την ιδιότητα να πήζει τα μείγματα μας.
Συστατικά: κυτταρίνη, ξανθικό
κόμμι, αλεύρι κοντζακ. Για όλες τις φάσεις!










Panir


Μείγμα παναρίσματος χωρίς υδατάνθρακες. Το χρησιμοποιούμε για να πανάρουμε κρεατικά και λαχανικά. Συστατικά: φυτικές ίνες (κυτταρίνη), χρωστικές: κουρκουμάς, ρυθμιστής οξύτητας: κιτρικό οξύ. Για όλες τις φάσεις!





Mix 4 για πίτσα

120 γρ μιξ + 200 μλ νερό + 40 μλ λάδι





Mix 5  για μπακέτα

175 γρ μιξ 5 + 350 μλ νερό +40 μλ λάδι  






Mix 7  για βάφλες

100 γρ μιξ 7 + 200 μλ γάλα + 30 μλ λάδι 



Αλεύρι κοντζακ (γλυκομαννάνη)

Η γλυκομαννάνη (Glucommanan) είναι ένας πολυσακχαρίτης (υδατοδιαλυτή φυτική ίνα) ο οποίος περιέχεται στη ρίζα του φυτού konjac ή elephant yam (Amorphophallus konjac). Η Glucomannan θεωρείται ως ένα αποτελεσματικό κατασταλτικό της όρεξης και έχει ιδιότητες για τη χαλιναγώγηση της πείνας αυτού του φυσικού εκχυλίσματος. Το χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε κρέμες , μπεσαμέλ και βοηθά να πήξουν τα μείγματα μας αντί να χρησιμοποιήσουμε κορν φλάουρ. Βοηθά πολύ στην λειτουργία του εντέρου και χρησιμοποιούμε ½ κγλ- 1 κγλ ανά μερίδα. Επίσης δεν βράζεται αλλά μπαίνει απευθείας στις παρασκευές μας κάνοντας πολύ καλό ανακάτεμα. Για όλες τις φάσεις!


ΑΛΕΥΡΙ ΜΕΣΚΙΤ
ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΚΧΑΡΟΥ
ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΔΥΣΑΝΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΓΛΟΥΤΕΝΗ 


Το μεσκίτ είναι ένα είδος άγριας μιμόζας, δέντρο άγριο και πολύ ανθεκτικό που το βρίσκουμε στην νότια πλευρά της Αμερικής.
Το αλεύρι μεσκίτ το παίρνουμε από τους καρπούς του που μοιάζουν με φασόλια, και είναι βασικό συστατικό στη διατροφή των κατοίκων της ερήμου. Η γεύση του είναι γλυκιά και πλούσια με έναν τόνο καραμέλας. Το μεσκίτ είναι τέλειο για χυμούς ειδικά με μάκα και κακάο.
Και κάτι πολύ σημαντικό....το μεσκίτ έχει πολύ χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο και βοηθά τα άτομα με πρόβλημα διαβήτη να ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους. 
Αυτό που χαρακτηρίζει το μεσκίτ είναι οι υδρόφιλες διαλυτές του ίνες – κυρίως η γαλακτομανάνη (galactomanan)- που όταν καταναλώνονται μαζί με το φαγητό δεσμεύουν στο ζελέ τους μέρος της τροφής, αναγκάζουν την πέψη ειδικά των υδατανθράκων να γίνει αργά (σε 4 -6 ώρες) και δεν επιτρέπουν έτσι απότομη αύξηση στην καμπύλη σακχάρου. Οι διαβητικοί έχουν τώρα μια εναλλακτική λύση στην απαγόρευση που βιώνουν για κατανάλωση προϊόντων από άλευρα δημητριακών. Μπορούν να αντικαταστήσουν μεγάλο μέρος τους με το αλεύρι μεσκίτ.
Μια άλλη σημαντική βοήθεια που μπορεί να προσφέρει το μεσκίτ είναι στα άτομα που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη. Μιας και το μεσκίτ είναι αλεύρι από λαχανικό και όχι από δημητριακό δεν περιέχει γλουτένη. Προσθέτοντας μεσκίτ σε ό,τι παρασκευάζετε με αλέυρι πχ στο ψωμί, μειώνετε την περιεκτικότητα του φαγητού σε γλουτένη. Η χρησιμοποιούμενη αναλογία είναι ¼ φλιτζάνι μεσκίτ για κάθε φλιτζάνι από αλεύρι.

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟΥ
*Υδρόφιλες ίνες, όπως η γαλακτομανάνη που ευνοούν την αργή πέψη των υδατανθράκων και δεν ανεβάζουν τις τιμές του σακχάρου
*Τα σάκχαρά του είναι κυρίως φρουκτόζη, που δεν χρειάζεται ινσουλίνη για να μεταβολιστεί
*Επειδή η πηγή του είναι ένα όσπριο-λαχανικό, είναι πολύ πλούσιο σε πρωτεΐνη, και μάλιστα έχει αρκετή περιεκτικότητα σε λυσίνη, 
*Έχει γλυκαιμικό δείκτη 25


Shirataki – Ζυμαρικά και ρύζι από κόντζακ

· Βιολογικό γεύμα χωρίς γλουτένη, σιτάρι, ζάχαρη και λιπαρά. Παράγεται από αλεύρι προερχόμενο από το φυτό Konjac, το οποίο είναι μία πλήρης τροφή, με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Βιολογικό
· Χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης (κατάλληλο για διαβητικούς)
· Χωρίς γλουτένη, σιτάρι, λιπαρά, υδατάνθρακες και ζάχαρη
· Πλούσιο σε φυτικές ίνες
· Κατάλληλο για vegans
· Μόνο 9 θερμίδες ανά σερβίρισμα 100γρ
ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα shirataki πρέπει να τα ξεπλύνετε αφού τα ανοίξετε με άφθονο νερό. Στη συνέχεια να τα βράσετε για 10 λεπτά και ύστερα να τα '' στεγνώνετε '' στο τηγάνι χωρίς καθόλου λάδι. Έπειτα μπορείτε να βάλετε ότι σάλτσα θέλετε. Με αυτόν τον τρόπο θα φύγει κάθε ίχνος μυρωδιάς. Για όλες τις φάσεις!


Κόμμι Γκουάρ




Το κόμμι γκουάρ χρησιμοποιείται ως φυτικό πηκτικό μέσο σε συνταγές. Η πηκτικότητά του είναι 8 φορές ισχυρότερη από αυτή του κορν φλαουρ. Βοηθά στη σωστή λειτουργία του εντέρου. Δίνει όγκο στα μείγματα και ωραία υφή στα παγωτά και τα βοηθά να μην κρυσταλλώνουν στην κατάψυξη. Για όλες τις φάσεις!




Ψύλλιο

Το ψύλλιο προέρχεται από το ινδικό φυτό plantago indica. Είναι διάσημο για την ισχυρή δράση του στην προστασία του γαστρεντερικού συστήματος. Καθαρίζει το έντερο και βοηθά στη φυσιολογική λειτουργία της αφόδευσης. Χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλές περιπτώσεις όπως ευερέθιστο έντερο, δυσκοιλιότητα, υπερχοληστερολαιμία, παχυσαρκία. Το χρησιμοποιούμε μέσα σε μείγματα καθώς τα βοηθά να δέσουν καλύτερα. Χρησιμοποιούμε συνήθως 1-2 κγλ. Για όλες τις φάσεις!





Σκόνη γάλακτος και Ασπράδι αυγού σε σκόνη (αλμπουμινη) Χρησιμοποιούνται σε αντικατάσταση των αλεύρων για να πήζουν τα μείγματα μας και να φτιάχνουμε ζύμες για τις παρασκευές μας! Για όλες τις φάσεις!










Αγάρ-αγάρ σκόνη (φυτική ζελατίνη)

Το άγαρ (ή άγαρ-άγαρ), είναι ένας πηκτικός παράγοντας που προέρχεται από ένα φύκι (κόκκινη άλγη) της Νοτιοανατολικής Ασίας. Το άγαρ μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως καθαρτικό (είναι φυτική ίνα κατά 80 %) και ως κατασταλτικό της όρεξης. Είναι φυτικό υποκατάστατο της ζελατίνης, ένα πηκτικό για σούπες, για γλυκά κουταλιού, παγωτά και άλλα επιδόρπια. Είναι φυτικής προέλευσης και αυτό το καθιστά κατάλληλο για χορτοφάγους, vegan και άλλες περιοριστικές δίαιτες. Το Agar δεν έχει καμία γεύση ή οσμή πράγμα που το καθιστά αρκετά εύκολο στην χρήση. Είναι πιο σταθερό από ό, τι η ζελατίνη, και παραμένει σταθερό ακόμα και όταν έχουμε υψηλή θερμοκρασία. Πώς να χρησιμοποιήσετε το Αγάρ Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζουμε για το άγαρ-άγαρ είναι ότι πρέπει να διαλυθεί πρώτα σε νερό (ή άλλο υγρό όπως το γάλα, οι χυμοί φρούτων, το τσάι...) και, στη συνέχεια, φέρνουμε σε σημείο βρασμού. Θα πήξει τα συστατικά κρυώνοντας. Δεν προσθέτουμε άγαρ, όπως είναι στο φαγητό μας. Αναλογία: 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη άγαρ για να πήξει 1 φλιτζάνι υγρό. Εδώ είναι η βασική «συνταγή» για να χρησιμοποιήσετε αν δεν μπορείτε να βράσετε άμεσα όλα τα συστατικά σας
1. Διαλύστε 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη άγαρ σε 4 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό. Ανακατέψτε καλά και αφήστε για 10’. 2. Φέρτε το μείγμα σε σημείο βρασμού μεχαμηλή θερμοκρασία 4. Ανακατέψτε καλά αμέσως με τα υπόλοιπα συστατικά αν είναι ζεστά ενώ στα κρύα αφήστε λίγο χρόνο να πέσει η θερμοκρασία. 5. Αφήστε το να κρυώσει για να πήξουν τα υλικά.
Για όλες τις φάσεις!








Χυμοί bolero ή kendy

Χυμοί σε σκόνη τους οποίους διαλύουμε σε 1,5-2 L νερό! Χωρίς υδατάνθρακες και ζάχαρη. Επιτρέπονται με μέτρο. Για όλες τις φάσεις!







Ζέμυθα

Τριμμένο τυρί με 1% λιπαρά το οποίο μοιάζει με ξηρή μυζήθρα. Είναι της εταιρίας ΗΠΕΙΡΟΣ και το βρίσκουμε συσκευασμένο στα ψυγεία των σουπερ μάρκετ. Για α’ συνεχιζόμενη και β’ φάση!







Διατροφική μαγιά:

Χρήση: στις σαλάτες, στο γιαούρτι, σε σούπες , σε ομελέτες και πάνω από φαγητά. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες.Η διατροφική μαγιά, απενεργοποιεί τις ζυμώσεις που γίνονται μέσα στο σώμα και για τον λόγο αυτό, μπορεί να καταναλωθεί ακόμη και από άτομα με κάντιντα, με προβλήματα δυσανεξίας στην γλουτένη και σε προϊόντα μαγιάς.Είναι μια πλήρης πρωτεΐνη, πλούσια πηγή βιταμινών Β12. Επίσης είναι πολύ χαμηλή σε λιπαρά και σε νάτριο.
 Η διατροφική μαγιά έχει προβιοτική δράση, και για αυτό είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη στη γαστρεντερική χλωρίδα.
Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, συνδέονται με την ισορροπία της φυσικής λειτουργίας του νευρικού συστήματος, την καλή διάθεση και την ενεργητικότητα των νεύρων του εγκεφάλου.





Ίνες μήλου ( 2 κ.σ )


100% διαιτητικές ίνες μήλου ύψιστης ποιότητας, χωρίς χημική επεξεργασία, χωρίς συντηρητικά, χωρίς τεχνητά αρώματα.
Οι ίνες μήλου βοηθούν στον καθαρισμό του εντέρου και μας κάνει να αισθανόμαστε χορτάτοι.
Ιδανικές για: διαβητικούς, απώλεια βάρους, αθλητές, αλλεργικούς σε γλουτένη/σόγια/λακτόζη, vegans, ειδικές δίαιτες-διατροφές (Διατροφή & Νέα Ζωή).
Χρησιμοποιήστε το αντί για αλεύρι σε γλυκά (π.χ. κέικ) ή 1-2 κουταλιές της σούπας σε ροφήματα (χυμοί, μιλκσέικ κλπ.).


ΙΝΕΣ ΜΠΑΜΠΟΥ ( ελεύθερο)
100% ίνες μπαμπού εξαιρετικής ποιότητας, με λεπτή λείανση, χωρίς αλλεργιογόνα. Χωρίς: γλουτένη, λακτόζη, άμυλο, σόγια.
Προσθέστε το σε κέικ, μάφιν και ζύμη ψωμιού, δίνοντας μια τραγανή γεύση!
Οι ίνες μπαμπού παράγονται από τα φύλλα του φυτού, τα οποία περιέχουν φλαβονοειδή. Αυτά βοηθούν στον καθαρισμό των αιμοφόρων αγγείων και του αίματος από επιβλαβείς καταθέσεις. Δρα ευεργετικά συνολικά στο καρδιαγγειακό σύστημα. Προστατεύει τον εγκέφαλο, μειώνει τη χοληστερόλη, βελτιώνει την κυκλοφορία/αιμάτωση του εγκεφάλου. Λειτουργεί και ως διουρητικό/αποτοξινωτικό. Περιέχει βιταμίνες, βοηθώντας το ανοσοποιητικό σύστημα. Έχει ακόμα ευεργετική δράση στο νευρικό σύστημα. Εξαλείφει το άγχος, μειώνει την κόπωση, ενισχύει τη μνήμη και βοηθά στην ηρεμία του ύπνου.
Αυξάνει την περιεκτικότητα σε ίνες και επιβραδύνει την απορρόφηση των υδατανθράκων, ενώ δεν απορροφώνται κατά την πέψη, έτσι μπορούν να ενσωματωθούν άφοβα σε ειδικές δίαιτες/διατροφές, όπως: Paleo, για διαβητικούς ή για απώλεια βάρους.
Ιδανικές για: διαβητικούς, απώλεια βάρους, αθλητές, αλλεργικούς σε άμυλο/γλουτένη/σόγια/λακτόζη, vegans, ειδικές δίαιτες-διατροφές (Διατροφή & Νέα Ζωή, Dukan, Keto, Paleo).

ΠΡΩΤΕΙΝΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 85% ( 4 κ.σούπας ημερησίως)
Πρωτεΐνη γάλακτος από παστεριωμένο άπαχο γάλα.
Διατροφικά στοιχεία ανά 100 γρ.:
ενέργεια (kcal/kJ): 354/1.480
πρωτεΐνη (γρ.): 80
υδατάνθρακες (γρ.): 5 -εκ των οποίων σάκχαρα (γρ.): 5
λίπη (γρ.): 1,5 -εκ των οποίων κορεσμένα (γρ.): 1
εδώδιμες ίνες (γρ.): 0
νάτριο (γρ.): 0,13
ΙΝΕΣ ΒΡΩΜΗΣ ( ελεύθερο)
Οι  ίνες βρώμης είναι το ιδανικό συστατικό για το ψήσιμο  χωρίς υδατάνθρακες!
Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο ψήσιμο ως υποκατάστατο αλεύρου, συνήθως σε μείγμα άλλων αλεύρων χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες όπως αλεύρι καρύδας. Δεδομένου ότι απορροφά τόσο πολύ υγρό, αν το αντικαταστήσετε με τις δικές σας συνταγές, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ρυθμίζετε επίσης τα υγρά σας προς τα πάνω. Εάν πάσχετε από δυσκοιλιότητα, οι ίνες βρώμης θα σας βοηθήσουν σίγουρα.
ΙΝΕΣ ΚΑΚΑΟ ( εως 4 κ.σούπας ημερ)
Συστατικά: Ίνες Κακάο: 100%
Φυσικό προϊόν μη μεταλλαγμένο. Με την χρήση των πιο σύγχρονων μεθόδων στην συλλογή, σύνθλιψη και κονιορτοποίηση του προϊόντος εξασφαλίζεται η τέλεια ποιότητα, χρήση και γεύση. Το προϊόν δεν περιέχει κανένα αλλεργιογόνο. Παρασκευάζεται σε χώρο που παρασκευάζονται και άλλα δημητριακά χωρίς γλουτένη. Δεν περιέχει πρόσθετα τροφίμων. Φυτικές ίνες με υφή αλευριού με το οποίο μπορούμε να αυξήσουμε τα επίπεδα ινών στα αρτοσκευάσματα και γλυκίσματα, μειώνοντας την πρόσληψη υδατανθράκων. Oι ίνες Κακάο δεν απορροφώνται, με αποτέλεσμα να είναι ιδανικές για όσους ακολουθούν διατροφή 3 φάσεων, δίαιτα keto, palaio, dukan κ.λπ.

ΙΝΕΣ ΣΙΤΟΥ

 Φυτικές ίνες με υφή αλευριού με το οποίο μπορούμε να αυξήσουμε τα επίπεδα ινών στα αρτοσκευάσματα και γλυκίσματα, μειώνωντας την πρόσληψη υδατανθράκων. Oι ίνες Σίτου δεν απορροφώνται, με αποτέλεσμα να είναι ιδανικές για όσους ακολουθούν διατροφή 3 φάσεων, δίαιτα keto, palaio, dukan κ.λπ.





ΓΛΟΥΤΕΝΗ

Η γλουτένη είναι η πρωτεΐνη του σιταριού. Η μορφή την οποία την βρίσκουμε είναι σκόνη και οπτικά μοιάζει με αλεύρι σίτου, από το οποίο προέρχεται. Χρησιμοποιούμε τη γλουτένη για να δέσουμε μείγματα όπως vegan κεφτέδες, μπιφτέκια, λουκάνικα κλπ.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
– θερμίδες (kcal): 394
– λιπαρά (γρ.): 3,8, εκ των οποίων κορεσμένα (γρ.): 0,8
– υδατάνθρακες (γρ.): 9,4, εκ των οποίων σάκχαρα (γρ.): 0,7
– πρωτεΐνες (γρ.): 79,5
– ίνες (γρ.): 2,3
– αλάτι (γρ.): 0,04

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.