Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

ΡΟΛΟ ΒΑΦΛΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΕΣΠΡΕΣΟ + ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ



ΡΟΛΟ ΒΑΦΛΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΕΣΠΡΕΣΟ + ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ




ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ

  • 100 γρ Mix για βάφλες
  • 20 γρ λιωμένο λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο
  • 200 γρ άπαχο φρέσκο γάλα
  • 10 σταγόνες υγρή στέβια parana
  • 10 σταγόνες άρωμα μέλι
  • μια τσιμπιά αλάτι


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

  • 4 κ.σ. σκόνη άπαχο γάλα
  • 25 σταγόνες υγρή στέβια Parana
  • 1 κ.γλ. καφέ εσπρέσο 
  • 5 κ.σ. νερό
  • 3 κ.σ. άπαχο γιαούρτι
  • 5 σταγόνες άρωμα βουτύρου
  • 1 βανίλια
  • 1/2 κ.γλ. κομι γκουάρ  ή  κότζακ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

  • 4 κ.σ. άχνη στέβια Parana
  • 1 κ.σ. κακάο
  • ελάχιστο νερό
  • 8 σταγόνες άρωμα ferrero


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα θα φτιάξουμε και θα ψήσουμε το ρολό
Σε ένα μπολ βάζουμε το μιξ για βάφλες + όλα τα υπόλοιπα υλικά για το ρολό ανακατεύοντας πολύ καλά

Σε τετράγωνο ταψάκι στρώνουμε λαδόκολλα και βάζουμε το μείγμα
Με βρεγμένα χεράκια το απλώνουμε να πάει παντού

Εδώ θα βοηθήσει πολύ ένα κουτάλι που θα το βουτάμε στο νερό και με την πίσω πλευρά θα απλώνουμε ομοιόμορφα

Ψήνουμε αέρα 170 για 15 λεπτά 
Αφήνουμε να κρυώσει

Ετοιμάζουμε την κρέμα βάζοντας σε μπολ την σκόνη γάλα με την υγρή στέβια , νερό ,εσπρέσο και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα

Προσθέτουμε γιαούρτι , αλάτι , αρώματα, βανίλια και τέλος το κομι γκουάρ ή κότζακ 
Ανακατεύουμε πολύ καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά

Απλώνουμε την κρύα κρέμα πάνω στη κρύα βάση βάφλας 




Αρχίζουμε να ρολάρουμε και κλείνουμε με την λαδόκολλα 



Το αφήνουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά ΜΟΝΟ 

Ετοιμάζουμε το γλάσο βάζοντας σε μπολάκι την άχνη στέβια + κακάο + ferrero και 1 κ.σ. νερό 
Ανακατεύουμε με το κουτάλι καλά και βλέπουμε να έχει την υφή γλάσου αλλιώς προσθέτουμε ακόμα άχνη ή λίγες σταγόνες νερό

Βγάζουμε το ρολό , το ξετυλίγουμε προσεκτικά 



ρίχνουμε απο πάνω το γλάσο 



 Απολαμβάνουμε ένα υπέροχο ρολό !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.